FAQ

Læs vores svar på de mest forespurgte kundespørgsmål omkring privat leasing og drift af bilen.

ALEASE&MOBILITY ER MEDLEM AF FINANS & LEASING

Finans & Leasing er en dansk brancheorganisation, hvis formål er at medlemmerne til enhver tid lever op til de højeste branchestandarder og for ALease&Mobility betyder det at vi anvender FDM godkendte leasing aftaler, så du som kunde kan være tryg ved indholdet.

HVAD KOSTER DET AT PRIVATLEASE

Der er en månedlig betaling inkl. moms som dækker din leje af bilen. Som udgangspunkt er der også en udbetaling som skal betales når du henter bilen hos den forhandler, som leverer bilen. Den månedlige pris er fast i hele perioden.

KAN MAN LEASE MERE END EN BIL

Ja man kan lease det antal biler som husstanden kan få godkendt ved kreditvurdering – som udgangspunkt maximalt 3 biler pr. husstand.

HVEM MÅ BRUGE BILEN

Du må gerne låne bilen ud til din husstand. Men vær meget opmærksom på at ved evt. konfiskering af køretøj (eksempelvis vandvidskørsel), så er leasingtager ansvarlig og skal erstatte køretøjet.

KAN MAN LEASE EN BIL TIL ENS FORÆLDRE ELLER BØRN

Ja, privatleasing aftale skal være i dit navn, og den person som skal bruge bilen skal registreres som bruger nr. 2. Dog skal det være accepteret af dit forsikringsselskab før vi kan godkende sagen.

HVOR LANGT MÅ JEG KØRE

Alle leasing aftaler har et aftalt kilometerforbrug, kører du mere, så koster det et ekstra beløb når du afleverer bilen tilbage (fremgår af tilbud).
Ændrer dit forbrug sig meget – så kontakt ALease&Mobility – så du kan få ændret din kontrakt så den passer til dit nye kørselsbehov.

ER DER LEVERINGSOMKOSTNINGER

Leveringsomkostninger hos forhandler er indregnet i din leasingpris / leasing tilbud.

KAN DU FÅ BRÆNDSTOFKORT

Ja du kan bestille brændstofkort, det skal være samtidig med at du indgår leasingaftalen.

KAN BILEN BRUGES I UDLANDET

Man må gerne bruge bilen på ferieture eller kortere ture til udlandet. Man må ikke anvende bilen permanent i udlandet. Husk at medbringe det ”røde” forsikringskort ved kørsel udenfor Danmark.

SERVICE AF BILEN

På alle biler, som ALease&Mobility tilbyder er prisen inkl. autoriseret service hos de aut. Forhandlere af det bilmærke du har valgt.

DÆK FORBRUG

Dækforbrug er ikke omfattet af leasingaftalen.
Ønsker man at tilkøbe eksempelvis vinterdæk, så skal det betales ved afhentning af bilen – ved udløb af aftalen skal man ikke aflevere tilkøbt vinterdæk tilbage.

STENSLAG I FORRUDEN

Hvis du får et stenslag i forruden, skal du anmelde det til din egen forsikring og få skaden udbedret, evt. skiftet hele ruden hvis reparatør foreslår dette. Når du tilbagelevere bilen må der ikke være nogen synlige stenslag.

RYGNING I BILEN

Det er ikke tilladt at ryge i bilen. Kan man konstatere at det er sket alligevel pålægges man den forventede værdi forringelse, når bilen afleveres tilbage.

DYR I BILEN

Det er tilladt at medbringe husdyr.
Er bilen beskadiget af dyretransport, vil man blive pålagt at erstatte værdiforringelse.

KAN MAN SÆLGE BILEN I PERIODEN

Nej bilen tilhører ALease&Mobility og ALease&Mobility er registeret som ejer af bilen.

KAN MAN KØBE BILEN I PERIODEN ELLER VED UDLØB

Grundet skatteregler for leasing aftaler er dette ikke en mulighed i Danmark. ALease&Mobility kan dog henvise til andre tilsvarende biler, hvis man ønsker at købe en bil.

DÆKKER LEASINGAFTALEN GRØN EJERAFGIFT

Man skal selv betale grøn ejerafgift.

KAN MAN MONTERE EKSTRA UDSTYR PÅ BILEN

Ja det må du gerne – men alt skal være fjernet når du aflevere bilen tilbage – og ingen skader / mærker på bilen – et eksempel kunne være en tagboks.

KAN MAN OPSIGE AFTALE FØR TID

Du kan opsige din privatleasing aftale, efter 11 måneder, med en måneds skriftligt varsel.
Der er ikke forbundet ekstra omkostninger ved dette. Se vejledning i hvordan man aflevere bilen tilbage.

HVORDAN AFLEVERER MAN BILEN TILBAGE?

Du kan sende en mail til kundeservice@stellantis.com med kontrakt nummer og nummerplade, samt ønsket om udtrædelse. Herefter vil du modtage link hvor du kan bestille en tid til aflevering og gennemgang bilen.
Der er 10 mulige adresser i Danmark.

VURDERING VED AFLEVERING

Bilen bliver gennemgået af uvildig 3. part af FDM, eller Bilsalg.dk, efter branchestandard, fra FDM.

KAN MAN FORLÆNGE EN PRIVATLEASING AFTALE

Man kan desværre ikke forlænge en privatleasing aftale. Det skyldes de regler skat har for leasing.